Skip to Content

Om å reise til Alta og se nordlys i Alta

I Alta har du muligheten til å få bli med pionerne på jakten etter nordlyset. I nordlysbyen Alta venter det deg nemlig en rekke opplevelser og aktiviteter som sørger for fantastiske muligheter til å se nordlyset på best mulig måte.

Litt om Alta

Alta ble kjent som nordlysbyen så tidlig som i 1899 da verdens første nordlysobservatorium ble bygget på fjelltoppen Haldde i Kåfjord som ligger i underkant av 7 kilometer utenfor Alta. På grunn av Altas stabile klima anses området som et av de beste stedene i Nord-Norge å se nordlyset.

Faktisk er nordlyset en så stor del av Alta, at byen i 2013 kunne feire åpningen av den flotte Nordlyskatedralen. Katedralen er inspirert at nordlyset og er designet med elegante linjer og bølger som minner om nettopp nordlyset.

I Alta tilbys et omfattende utvalg av nordlysutflukter med erfarne guider som vet hvor de skal jakte etter nordlyset. Det sies at det hele handler om å være på rett sted til rett tid, og det er nettopp det Altas nordlysspesialister hjelper deg med, samtidig som du nyter spennende aktiviteter.

Når er det best å oppleve nordlyset i Alta?

De fleste nordlysturer i Alta tilbys etter mørkets frembrudd og i perioden september til april, som sies å være den beste perioden for å kunne oppleve nordlyset i Alta.

Hvordan se nordlyset i Alta?

Siden Alta er kjent som nordlysbyen og nordlyset er en viktig del av byen, kryr det av turoperatører i området som kan ta deg med på guide turer med eller uten andre aktiviteter.

Pæskatun nordlyssafari – «Jakten på nordlyset»

Pæskatun arrangerer nordlyssafari med daglige avganger i sesongen. Turen har fått navnet «Jakten på nordlyset», og det er nettopp det hele denne turen handler om. De erfarne guidene tar dere med ut fra byens lysforstyrrelser, og kjører dit hvor de beste forholdene for å se nordlyset er ventet nettopp denne kvelden. Det serveres varm drikke og snacks, og for dem som ikke har med riktig bekledning, er det også muligheter for å låne votter, lue, varme sko osv. Turen varer i ca. fire til seks timer, og er flott for både store og små.

GLØD

GLØD er en annen turoperatør som tar deg med for å finne nordlyset. GLØD hadde sin oppstart i 2007 og var da den første turoperatøren i Alta-området som kunne skilte med nordlysutflukter. Her får du altså bli med pionerne på tur, og gjengen kan faktisk skryte av mer en 90% suksess med å finne nordlyset den siste sesongen.

Turen starter med en briefing og servering av suppe med brød og flatbrød. På den måten får man også varmen i seg før turen går ut i mørket og kulden.

På disse turene legges det vekt på å finne nordlyset og mulighetene for å ta flotte bilder av turdeltakerne og dette magiske himmelfenomenet. Når turen er ferdig får du bildet til odel og eie, det er inkludert i pakken.

Hundekjøring og jakten på nordlyset – den perfekte kombinasjon

Bli med på hundekjøring gjennom skogen og langs elva i Altadalen. Dere kjører parvis og det meste fikser dere selv. Deretter blir det kos ved bålet, samt gode historier, før resten av kvelden går med til spennende nordlysjakt med GLØD Explorer. Det hele foregår selvfølgelig på kveldstid i mørket, og varme klær kan lånes ved behov.

3 dagers nordlystur

De som ønsker å bli med på en enda større opplevelse, bør vurdere en 3 dagers nordlystur med hundekjøring på Finnmarksvidda. Her blir du med på en fantastisk opplevelse som inkluderer 2 netter på Jotka fjellstue og meget store muligheter for å få oppleve det fantastiske nordlyset.

Privacy Policy