Skip to Content

Om å reise til Bodø og se nordlys

Reis til Bodø og opplev det trolske fargespillet som viser seg på himmelen på mørke klarværsnetter. Her er det duket for flotte opplevelser og enestående muligheter til å knipse blinkskuddet for både erfarne fotografer og hobbyfotografer.

Litt om Bodø

Bodø er den største byen i Nordland fylke. Byen og kommunen ligger i et område som kalles Salten, et område som består av totalt ni kommuner. Selv om Tromsø kommune i Finnmark er større målt i antall innbyggere, er Bodø det mest folkerike tettstedet i hele Nord-Norge.

Bodø ligger på en halvøy på den vakre kystlinjen i Nordland. Faktisk kan vi gå så langt tilbake i tid som til Steinalderen når vi snakker om Bodøs historie. Ved Bodø finner vi nemlig verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen, og dette var stedet for Bodøs eldste bosetning på grunn av svært god fiskefangst.

I dag tilbys det en rekke aktiviteter og opplevelser i Bodø. Her kan du leie kajakk og padle, oppleve midnattssola, nyte den fantastiske skjærgården med en båttur og selvfølgelig fiske i Saltstraumen. Og sist men ikke minst, oppleve det fantastiske nordlyset.

Når er det best å se nordlyset i Bodø?

De beste mulighetene for å se nordlyset i Bodø er i månedene september til april. Du vil få den beste opplevelsen på mørke kvelder med klar himmel. Bodø ligger under nordlysovalen, så her er det stor sjanse for å få oppleve det vakre fenomenet på kveldshimmelen. Det sies at nordlyset som oftest starter fjernt i nord, og deretter strekker seg høyere opp i løpet av kvelden og natten.

Bli med på en opplevelsestur med nordlysjakt!

Bli med på busstur på jakt etter nordlyset. Turen starter i Bodø sentrum og kjører til et område hvor det er best sjanse for å se nordlyset akkurat denne kvelden. Turen inkluderer en guide, og på bussen vil man lære litt om nordlyset og også få se en film om nordlyset. Når man kommer til kveldens destinasjon, venter det varm drikke og snacks, noe som legger til rette for en hyggelig kveld mens man venter på nordlyset. Turen starter kl. 21.00 og avsluttes like før midnatt med retur til Bodø sentrum. Turen koster i underkant av kr 700,-.

Få den beste opplevelsen på Rønvikfjellet

En av de beste nordlysopplevelsene venter deg på Rønvikfjellet. Rønvikfjellet er et lett tilgjengelig utsiktspunkt som ligger like utenfor Bodø. Utsiktspunktet kan nås med buss nummer 3 fra Vollen og deretter en liten spasertur. Det er også mulig å ta en taxi til utsiktspunktet, til en ikke altfor dyr pris, ca. kr 300,- fra Bodø sentrum. Rønvikfjellet ligger en fem minutters biltur fra Bodø sentrum og flyplassen.

Kle deg godt

Kle deg i varme klær, det kan nemlig bli svært kaldt på nordnorske vinternetter. Sørg for at du har varme sko og varm bekledning, inkludert vindtett yttertøy. Lue, votter og skjerf er også viktig for å holde varmen. Husk; Ved å kle deg godt vil du få den beste opplevelsen, hvis du fryser, er det ingen stas.

Innkvarteringsmuligheter i Bodø

I Bodø kan du velge blant flere flotte hoteller, og kanskje du til og med er så heldig at du kan få oppleve naturens vakre lysshow direkte fra hotellrommet eller fra hotellrestauranten.

Scandic Havet

Scandic Havet er Nord-Norges største konferansehotell. Dette er et unikt hotell med beliggenhet på bryggekanten i Bodø. Hotellet kan også skilte med Roast Restaurant & Bar som tilbyr fantastisk utsikt og deilig mat.

Thon Hotel Nordlys

Thon Hotel Nordlys ligger ved siden av havnen og den vakre moloen i Bodø. Hotellet tilbyr fantastisk utsikt med den majestetiske Lofotveggen og de flotte hurtigruteskipene like utenfor hotellet.

Privacy Policy