Skip to Content

Om å reise til Lofoten og se nordlys

Lofoten er en opplevelse i seg selv, men om du også satser på å få med deg nordlyset på en høst- eller vintertur til Lofoten, vil du garantert kunne reise hjem med sekken full av opplevelser og minner. I likhet med nordlyset, er Lofoten både magisk og trolsk, så det er bare å begynne å planlegge neste vinter- eller høstferie til kanskje Norges beste reisemål, nemlig Lofoten!

Litt om Lofoten

Lofoten ligger i Nordland fylke og er en øygruppe med beliggenhet på 67. og 68. breddegrad. Øygruppen ligger vest for Norge og nord for Polarsirkelen, og består hovedsakelig av Austvågøya, Gimsøya, Vestvågøya, Flakstadøya, Moskenesøya, Værøy og Røst. Navnet Lofoten kommer fra navnet Lofotr, som var navnet på Vestvågøy i gammel tid.

Lofoten er kjent for sin enestående natur med fjellveggen Lofotveggen, i tillegg til tinder, hav, lune bukter, fantastiske strender (selv om havet er iskaldt) og flotte, vakre naturområder.

Svolvær er Lofotens største tettsted med i underkant av 4500 innbyggere.

Hvordan best se nordlyset i Lofoten?

Lofoten har satset stort på nordlysturisme, og det med god grunn! Her venter det deg utrolige naturopplevelser i et magisk landskap, sammen med vakre nordlysopplevelser.

Nordlysjakt med start i Svolvær

Bli med på en spennende nordlysjakt i et fantastisk naturlandskap. Turen starter i Svolvær kl. 21.00 og avsluttes kl. 01.00. Stort sett går turene på den ytterste siden av Lofoten som kan by på de beste kontrastene og minst mulig lysforurensning. Kle deg godt, for det kan bli riktig så kaldt, men til gjengjeld kan du få oppleve den aller beste nordlysopplevelsen i verdens aller vakreste øyrike!

Turen inkluderer norsk og engelsktalende guide, busstransport, truger og staver, samt varm drikke og snacks. I løpet av turen vil du få lære litt mer om nordlyset, men også om kulturen, menneskene og livet i Lofoten. Så bli med!

Er du glad i hest? Bli med på ridetur under det fantastiske nordlyset!

Bli med på en to timers ridetur under nordlyshimmelen – et must for alle hesteelskere! Fra den 20. september til den 20. april tilbyr Hov Hestegård ridetur med islandshester. Turen går på kveldstid når det er best sjanser for å oppleve nordlyset. Det hele starter på en ridebane, som selvfølgelig er opplyst, for at du skal bli kjent med hesten. Deretter går turen videre, og her er det ikke mangel på opplevelser.  Du tas med på en ridetur på vakre hvite strender, deretter opp i høyden, forbi minner fra vikingtiden og til slutt et besøk på et gammelt fiskevær. Hodelykt, ridestøvler, varme hansker og hjelm er inkludert, i tillegg til varm drikke. Det skal godt la seg gjøre å få en bedre ridetur enn dette!

Nordlysjakt for mindre grupper

Ønsker du en litt mer intim nordlysjakt, bør du bli med Aurora Jäger nordlysjakt. Dette er en mer eksklusiv nordlysjakt, hvor gruppen kun består av maksimalt fire personer. Her er det Odd-Petter Tanke Jensen som tar dere med på en spennende nordlysjakt til sine hemmelige steder. Turen varer fra tre og en halv time til seks timer, og Tanke Jensen har stort sett alltid suksess med å finne nordlyset. Men han sier at alle må være forberedt på en lang natt med flere timer i bil, venting utendørs og all slags vær. Så kle deg godt – drikke og kjeks er inkludert.

Opplev nordlyset og overnatting i rorbu

Lofoten er kjent for sine rorbuer som i dag tilbyr flotte innkvarteringsmuligheter.  I samarbeid med Svinøya Rorbuer kan du bestille en 3 netters nordlyspakke som inkluderer overnatting i rorbu, samt to kvelder med nordlysjakt.

Så reis til Lofoten, her står nordlysopplevelsene i kø for deg!

Privacy Policy