Skip to Content

Om å reise til Svalbard og se nordlys på Svalbard

Svalbard er jo en turistattraksjon i seg selv, og hvis du i tillegg får oppleve nordlyset i løpet av besøket, vil du få en opplevelse for livet som du sent vil glemme!

Litt om Svalbard

Svalbard er en øygruppe med beliggenhet i Arktis, og som de fleste nordmenn vet, tilhører øygruppa vårt kjære Norge. Den største øya er Spitsbergen, et navn mange kjenner fra værmeldingene på TV, mens Longyearbyen er øyas administrasjonssentrum. Faktisk ligger øya så langt nord som omtrent midt mellom fastlandet Norge og Nordpolen. Nordkapp ligger på 71° nord, som kanskje mange er kjent med fra den populære TV-serien på TV-Norge, mens Svalbard strekker seg fra 74° til 81° nord.

Svalbard kjennetegnes for sitt arktiske klima, og faktisk har øygruppen kaldere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. Svalbard er en meget spesiell øygruppe, hvor nesten halvparten av året kan skilte med midnattssol, mens den andre halvparten har mørketid. Svalbard er kjent for sine isbjørner, snøscootersafari, hunde- og reinsdyrsledekjøring, isbrevandringer og en rekke andre vakre naturopplevelser. Sammen med slike fantastiske opplevelser, er dette så absolutt det beste, og kanskje også det nordligste stedet å oppleve nordlyset.

Når er det best å oppleve nordlyset på Svalbard?

Alle som vil oppleve nordlyset på Svalbard, bør reise til Svalbard under mørketiden, og spesielt i perioden oktober – november til februar. Da kan du nemlig se det blå arktiske lyset på dagtid og nordlyset om natten. Svalbard er også blitt en svært populær destinasjon for jul- og nyttårsferier.

Selv om det selvfølgelig ikke kan gis en garanti for at du vil se nordlyset på Svalbard, er det nokså vanlig å ville kunne se det hvis du besøker Svalbard om vinteren. Selv om du muligens har størst sjanser for å se nordlyset i mørketida når det er mørkt både natt og dag, finnes det fortsatt muligheter i perioder hvor det kun er mørkt om natta, dvs. til ca. midten av mars. Etter denne tid kommer midnattssola og du vil ikke lenger ha mulighet til å se nordlyset før det blir mørkt på nettene igjen.

Hvordan se nordlyset på Svalbard?

Svalbard tilbyr verdens nordligste flyplass for rutefly, utmerket innkvartering og et bredt utvalg av opplevelser og aktiviteter. Svalbard er også en ledende destinasjon for nordlysekskursjoner.

Opplev nordlyset med Basecamp Spitsbergen

Bli med på en spesiell opplevelse på Svalbard, nemlig hundekjøring i mørketida. Her kan du få oppleve å kjøre ditt eget hundespann og bli med til Basecamp Spitsbergen på en todagers tur under nordlyset. Dette er en ekskursjon som er egnet for besøkende på et høyere budsjett og som er på jakt etter en knallopplevelse!

Opplev nordlyset med mer budsjettvennlig hundekjøring

Det finnes også mer budsjettvennlige utflukter for å se nordlyset på Svalbard.

Bli med på en arktisk hundeslede-ekspedisjon i polarnatten. Her venter det deg fantastiske opplevelser i den arktiske villmarken. Du blir hentet på overnattingsstedet ditt, utstyrt med hodelykt og varme klær, og deretter går turen innover i den majestetiske Adventdalen, hvor du blant annet vil få møte guidenes hunder og valper. Turen tar ca. 4 timer og er du heldig får du også med deg nordlyset.

Better Moments #1 TripAdvisor 2016 On Svalbard

Her blir du med på en guidet tur hvor guidene vil gjøre sitt beste for at du skal få oppleve det trolske nordlyset. Mens dere venter på nordlyset serveres en treretters middag i en gamme, så her er det ordentlig Svalbard- kos i vente. Turen går ut i åpne omgivelser og bort fra bosetningene, hvor det ellers ville vært lysforstyrrelser. Dette er den optimale måten å nyte nordlyset!

Privacy Policy