Skip to Content

Om å reise til Tromsø og se nordlys

Hvis du ønsker et fantastisk utvalg av nordlysoppevelser, er Tromsø byen du bør reise til. Tromsø har nemlig mer enn 70 nordlysopplevelser å velge mellom, i tillegg til en fantastisk beliggenhet, et mildt kystklima, et herlig uteliv, gode forbindelser med fly og flotte overnattingsmuligheter. Så reis til Tromsø og opplev en spennende aktivitet, samtidig som nordlyset viser seg på himmelen.

Litt om Tromsø

Byen Tromsø ligger i Troms fylke og er Nord-Norges største by. Byen har i mange år, faktisk helt siden 1840, vært kalt Nordens Paris. Bysentrum ligger på den sydøstlige siden av Tromsøya, en øy på 21 kvadratkilometer, hvor det høyeste punktet er Varden som ligger 159 meter over havet.

Vest for Tromsøya ligger Kvaløya som kan nås med bil takket være den 1120 meter lange Sandnessundbrua. Øst for Tromsøya ligger fastlandet som også kan nås med bil over den 1016 meter lange Tromsøbrua eller via Tromsøysundtunnelen på 3500 meter.

Tromsø er en vakker by, og mange har nok sett flotte bilder av Tromsø med de karakteristiske broene over til Tromsøya og den vakre Ishavskatedralen.

Når kan en best se nordlyset i Tromsø?

Det er mange som vil se nordlyset i Tromsø. Spesielt i vinterhalvåret valfarter turister, og spesielt japanere, til Tromsø for å oppleve det magiske lyset på himmelen. Men når kan vi best se det?

Tromsø ligger 350 kilometer nord for Polarsirkelen. Høysesongen for «nordlysturismen» er fra september til mars, da kommer det mange mennesker til Tromsø for å se nordlyset. Tromsø er jo også kjent for sin mørketid som varer fra slutten av november til midten av januar. Husk; nordlyset kan best ses når det er klart vær og lite skyer på himmelen, og selvfølgelig i mørket.

Bli med på nordlysjakt og nordlysopplevelser!

Tromsø tilbyr en rekke muligheter for både nordlysjakt og nordlysopplevelser. Men hva er egentlig forskjellen?

Blir dere med på nordlysjakt, vil dere som navnet tilsier, jakte på nordlyset. Guiden vil ta dere med til det beste stedet for å se nordlyset, og som oftest foregår jakten med bil, buss, minibuss eller båt. En nordlysjakt kan vare til langt på natt, men du velger selvfølgelig hvilken tur som passer for deg eller familien, budsjett osv.

Blir du med på en nordlysopplevelse, vil du og gruppen bli tatt med til et naturskjønt sted i mørket. Her vil dere vil ha flotte muligheter for å se nordlyset, samtidig som dere deltar i en eller flere spennende aktiviteter, eller eventuelt opplever litt av kulturen i Nord-Norge.

Nordlyscamp og hundekjøring

Tromsø Villmarksenter står bak denne fantastiske nordlysopplevelsen. Her jakter dere på nordlyset gjennom natten og sover i lavvo. Dagen etter blir det full fart med moro og hundekjøring. Det serveres selvfølgelig et deilig varmt måltid, nemlig bacalao som er laget av norsk tørrfisk på portugisisk vis med blant annet tomatsaus, hvitløk, chilipepper og oliven. Tørrfisken ble nemlig fraktet fra Nord-Norge til Portugal så langt tilbake som Middelalderen. I dag er retten også godt kjent her til lands og blir gjerne servert i festlige lag. Her får du virkelig tre herlige opplevelser i en pakke!

Tromsø snøopplevelser

For de som ønsker en litt kortere og rimeligere tur, kan Tromsø snøopplevelser anbefales. Turen varer i ca. 3 timer og det hele foregår en ca. fem minutters kjøretur fra Tromsø. Her kan barn helt ned til 3-årsalderen delta på lek og moro. Deltakerne får mulighet til å bli med på trugetur, langrenn og aking i en morsom akebakke. I tillegg blir det leirbål og kos, og forhåpentligvis viser også nordlyset seg på den mørke himmelen.

Privacy Policy